Szolgáltatások azoknak, akik érzik, a felelősségüket, mégsem tudnak mindig egyértelmű jó döntést elősegítő információkat adni a vezetőségnek, pedig 2010-es regisztrálók.


Iratkozzon fel hírlevelemre és máris olvashatja a tanácsokat!
Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Feliratkozom a hírlevélre!

Nagyon sok mindenben tudok segíteni!REACH Audit, azaz a bírságok megelőzése

REACH audit


A REACH rendelet az Európai Unió vegyi anyagokra vonatkozó jogszabálya. Az EU valamennyi tagállamában, így Magyarországon is közvetlenül alkalmazandó. A jogszabály által kötelezett ipari szereplőknek, így alapvetően a vegyi anyagot gyártóknak, importálóknak és továbbfelhasználóknak, de azoknak a gyártóknak is, akiknek a végtermékeiben vegyi anyag is van, eleget kell tennie a rendelet előírásainak.

A hatóság rendszeresen ellenőrzi a vegyi anyag gyártó és importáló cégeket a REACH rendelet betartásával kapcsolatosan. A REACH rendelet be nem tartásáért 100 000 – 20 000 000 Ft-ig terjedő bírság szabható ki.


Ugye az Ön cége sem szeretne bírságot kapni?

A REACH audit


Kérésére felkeresem Önt a cégénél, és egy alapos audit során felmérem, mely előírások vonatkoznak cégére, majd segítek a regisztráció során felmerült kérdéseinek megválaszolásában. A tanácsadás végén írásos összefoglalót adok a cégére vonatkozó REACH feladatokról. A helyszíni konzultáció kb. 4-5 órát vesz igénybe. Az összefoglaló alapján esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolására 1 órás telefonos konzultációt is biztosítok az audit után.

A REACH auditot akkor ajánljuk Önnek, ha

reach szolgáltatásA REACH-ben a feladatait elméletileg tudja, de szüksége van gyakorlati segítségre a regisztrációhoz.

reach szolgáltatásMindent ért, de nincs ideje - vagy esetleg magabiztos angol nyelvtudása -, hogy a (PRE)-SIEF-ben (Anyaginformációs Cserefórum) a cége érdekeit képviselje.

reach szolgáltatásRengeteg REACH-el kapcsolatos vevőkérdést kap, és fogalma sincs, mit válaszoljon rájuk.

reach szolgáltatásÖn gyárt vagy importál vegyi anyagot, ezért Ön is megpróbálta megérteni a REACH-t. Ennek ellenére úgy érzi, nem tudja, milyen konkrét feladatai vannak a cégének a pre-regisztráció után.

reach szolgáltatásNem kívánja elolvasni és értelmezni a 800 oldalas REACH rendeletet és a hozzá tartozó angol nyelvű útmutatókat.

reach szolgáltatásNem tudja, mely vegyi anyagokat korlátozzák a REACH szerint, és mely vegyi anyagok kapnak felmentést.

reach szolgáltatásVan olyan a termelés szempontjából kritikus vegyi anyaga, amire nem talált EINECS-számot a biztonsági adatlapon, és abban sem biztos, mit csináljon ezekkel a vegyi anyagokkal 2008. dec. 1-je után.

reach szolgáltatásNem tudja eldönteni, hogy a REACH szerint is  polimer-e az évekig  polimernek hitt anyaga.

reach szolgáltatásVagy egyszerűen csak tudni akarja ennek a rendeletnek a lényegét, mivel ezt követően 10 évig ez a rendelet egy fontos jogszabály lesz a környezet-, egészség- és munkavédelmi kollégák mindennapjaiban.


Önnek nincs szüksége REACH auditra ,

reach szolgáltatásha az Ön vállalatánál semmilyen vegyi anyagot nem használnak és a jövőben sem akarnak használni, vagy

reach szolgáltatásha tisztában van a REACH-nek az Ön vállalatára vonatkozó feladataival.

Ha nem tudja eldönteni, hogy Önt érinti-e a REACH, hívjon a 06-20-2205737 számon, és egy rövid telefonos konzultáción segítek eldönteni.

Elégedettségi garancia 100% pénzvisszafizetéssel!Ha bármi miatt nem  tetszik Önnek a munkám vagy a hozzáállásom, netán úgy gondolja, hogy a REACH audit semmit nem segített Önnek, akkor a tanácsadást követő 2 héten belül visszafizetem a tanácsadás teljes összegét.
Ha eldöntötte, hogy egy REACH audit keretében szeretné áttekinteni, mi vonatkozik Önre a REACH rendeletből, akkor ne halogassa tovább, töltse ki az alábbi megrendelőlapot! 2 napon belül felveszem Önnel a kapcsolatot, és telefonon egyeztetünk a konzultáció helyéről és időpontjáról.

REACH audit ára: 110 000 Ft + Áfa + útiköltség

„Amikor tudomást szereztem a REACH rendeletről és elkezdtem tanulmányozni a több mint 800 oldalt, kétségeim voltak, hogy én azt valaha érteni és saját vállalatunknál alkalmazni tudom majd. Szerintem nagyon vegyész és nagyon jogász nyelven íródott. Próbáltam megérteni, de valahogy nem állt össze teljesen a kép. A hírlevélből szereztem tudomást a REACH auditról.

Botos Ágnes auditja, illetve magyarázata nagyon sokat segített, gyakorlatias és lényegre törő volt. Állíthatom, hogy az audit végére (kb. 3,5-4 óra) teljesen tisztán láttam, hogy mit is kell vállalatunknak tennie ahhoz, hogy megfeleljünk a rendelet előírásainak most és a következő évek során. 

Csak javasolni tudom, hogy azok, akik úgy érzik, hogy nincsenek tisztában teljesen a rendelet követelményeivel, vegyék fel Ágnessel a kapcsolatot,  megéri az időt és az energiát a REACH auditra fordítani.”

Goldschmidtné Horváth Ilona
minőségirányítási vezető
Max-Magyar Műanyagfröccsöntő Kft.