REACH EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN?

Nyugodtan csinálja a mindennapi munkáját, mi figyelünk Ön helyett is a REACH rendelet betartására!

Bizonyára Ön elfoglalt, munkáját becsülettel végző, a vállalata felé elkötelezett munkatárs, hiszen másképp nem bízták volna meg a cégénél a REACH feladatok ellátásával. Annak ellenére, hogy már számtalanszor bizonyította megbízhatóságát és szakértelmét a cégénél, a REACH rendelettel kapcsolatosan Önnel is előfordulhat az, hogy elbizonytalanodik. Ezen nem is csodálkozom, hiszen a rendelet 800 oldalát ugyan a saját anyanyelvén is el tudja olvasni, de a hozzá tartozó több mint 2000 oldal angol nyelvű útmutató elolvasására valószínűleg Önnek sincs ideje. Amennyiben el tud jutni REACH konferenciákra, ott az iránymutatást megkapja, de a munkát Önnek kell otthon elvégeznie.

Ez a honlap Önnek készült, mivel szeretném a munkáját megkönnyíteni.

Jó REACH stratégia = nyereség, piacon maradás.


Rossz REACH stratégia = anyagi veszteség! Elhiszi?


A pre-regisztráción valószínűleg sikeresen túljutottak. Ott ülnek több (PRE)-SIEF-ben is, és most kellene okosan dönteniük a „HOGYAN TOVÁBB?”- ról. Ön felelősségteljesen tudja, hogy egy jó REACH stratégiával rengeteg pénzt tud megspórolni a cégének. Lehet Önön múlik, hogy annak a bizonyos vegyi anyagnak az importja, gyártása gazdaságos marad-e a jövőben is vagy sem. Érzi a felelősséget, mégsem tud mindig egyértelműen jó döntést elősegítő információkat adni a vezetőjének, pedig a 2010-es regisztrálókat az idő is sürgeti.

Hogyan lehet a REACH regisztráció költségeit drasztikusan csökkenteni?


Sok ügyfelemnél tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy a pre-regisztrációt ügyesen megcsinálták, a regisztrációnál teljesen elbizonytalanodnak, és nem látják a saját érdeküket. Nem látják át, hogy milyen hatalmas összeget spórolhatnak meg a cégük számára például a következő esetek tisztázásával:

5 tanács, amivel milliókat spórolhat a cégének REACH regisztráció során:


1. Sokszor nem veszik észre a cég munkatársai, hogy cégüknek felmentése lehet a REACH regisztráció alól. Nagyon sok cégnél tudtunk pár anyagot a regisztrálandó anyagok listájáról kihúzni azzal, hogy elolvastuk együtt a felmentési lehetőségeket, amelyek részletesen a REACH 2. cikkében és a REACH átdolgozott IV. és V. mellékletében találhatók. Ha eddig nem tette meg, tegye meg újra, olvassa el a felmentési lehetőségeket, nehogy feleslegesen adjanak ki milliókat.

2. Sokszor a cégek biztonsági okokból pre-regisztrálták a szennyező- és az adalékanyagokat. Ezzel nincs is semmi gond, azonban regisztrálni a szennyező- és az adalékanyagokat elvileg nem kell, hiába esik 1 tonna fölé az éves mennyiségük a százalékos összetétel alapján. Általánosságban elmondható, hogy a REACH útmutatóban a 80%-os összetételnél még „mono-constituent”-nek hívjuk az anyagot, tehát majdnem 20%-ban lehet a cég által gyártott vegyi anyagban szennyező- és adalékanyag.

3. Sokszor amíg nem kérdezek rá, nem tudják, hogy a cég által gyártott anyag a REACH szerint intermedier is lehet, annak ellenére, hogy más cégnek is eladják az adott anyagot, és kikerül a gyár kerítésein kívülre. Ez nagyon-nagyon fontos, mert nagyságrendekkel olcsóbb az intermedier regisztráció. Ha az Ön vevője az Ön vegyi anyagából egy másik vegyi anyagot gyárt, akkor jó esélye van az olcsóbb intermedier regisztrációra.

4. A biocidok vagy növényvédőszerek hatóanyagainál a REACH-hez hasonló követelmények vannak már régóta érvényben, így le kell ellenőrizni, hogy volt –e olyan cég, amely már megcsinálta a regisztrációt.

5. Az importőrök tipikusan nem tudják, hogy ha értesítést kapnak arról, hogy a nem EU-s partner kinevezett egy REACH egyedüli-képviselőt, ilyen esetekben az importőrök mentesülnek a REACH regisztráció alól, ha ettől a partnertől vásárolnak. Ez egyben egy fontos stratégia is az EU-s cégeknek, hogy próbálják rákényszeríteni a nem-EU-s partnereiket arra, hogy nevezzenek ki REACH egyedüli-képviselőt.

Ön mindet leellenőrizte már? Ha nem, tegye most meg!


Ha az Ön számára is vannak ilyen bizonytalanságok, akkor kérem, vegye fel a telefont és kérdezzen meg, vagy írjon egy e-mailt, mert szívesen válaszolok. Nekem, mint REACH tanácsadónak sokkal több időm van azzal foglalkozni, hogy mindent elolvassak a REACH rendeletből, valamint az útmutatókból az ügyfél helyett is. Együtt gondolkodva el tudjuk dönteni, hogy mi lenne a legjobb REACH stratégia az Ön cégének, így időt és pénzt tudunk megspórolni a cégének.

Ez nem minden, amiben segíteni tudok, olvassa el a honlapom szürke részében feltett kérdéseket, és ha érdeklik a válaszok, akkor e-mail-en azonnal megkaphatja azokat, csak az e-mail címét kell megadnia!

6 Steps to avoid the banning of chemical substance production at your company due to the rejection of the Mini Registration Dossier!


Sign up for my newsletter and be ready to read the recommendations!
Time and money saving recommendations regarding REACH now FREE OF CHARGE!

I would like to get the advice!

You may feel that these 6 tips are a drop in the ocean. This is not everything in which I can help you.